вторник, 18 май 2010 г.

Третото издание на кампания «Шофирай отговорно»,най успешното до сега заради нововъдениятка в рамките на проект HEROES

Това отчитат организаторите на кампанията от сдружение “Отворена младеж”
Първото нововъведение в кампанията беше дрегера за мобилни телефони, който е предоставен за безплатно сваляне на http://roadsafety.open-youth.org – страницата за пътна безопасност на „Отворена младеж”. За петте месеца от пускането му, страницата бе посетена от над 60 000 уникални потребители, а самото приложение беше свалено 8 061 пъти. Второто нововъведение бе обучаването на младежи на местно ниво, които да провеждат кампанията. В обученията в Силистра се включиха общо 24 младежи.
Третото нововъведение бяха алкоочила, симулиращи виждане с 0.7 промила алкохол. Те бяха посрещнати и с най-голям интерес от гражданитена Силистра, като общо 284 човека изпробваха с тях на трезва глава как се ходи след няколко питиета. Интересът към вече традиционните алкокарт и симулатор за шофиране също беше висок. Алкокартът събра общо 133 участника, а симулаторът – 169
Според организатрите ,освен на ентусиазма и професионализма на местните младежи, кампания „Шофирай отговорно” дължи успеха си и на получената подкрепа от различни институции. Тя е подкрепена от Европейската Комисия чрез Изпълнителната агенция за здраве и потребители като част от проект HEROES и от Националната програма за младежки дейности 2008-2010. Партньор на национално ниво на кампанията е Министерство на здравеопазването, представлявано в съответните общини от РИОКОЗ, а на местно ниво подкрепата ни оказаха Общините Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Добрич..

Няма коментари:

Публикуване на коментар