понеделник, 25 октомври 2010 г.

Прокуратурата удължи от 24 на 72 часа мярката за неотклонение “задържане под стража” на трима младежи, уличени за убийството на двама клошари

Окръжната прокуратура в Силистра удължи от 24 на 72 часа мярката за неотклонение “задържане под стража” на трима младежи, уличени за убийството на двама клошари в Силистра, съобщиха от прокуратурата. Младежите са задържани в събота от полицията.
Днес ще бъде внесено искане в Окръжния съд за налагане на тримата на постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.
Двамата бездомници бяха намерени мъртви на 19 октомври в необитаема сграда – някогашно детско отделение на силистренската болница. Намерен бе и още един мъж в тежко състояние, който още е в болницата. Сградата, в която е извършено убийството, е известна като свърталище на бездомници и употребяващи наркотици хора. Но не е потвърдена първоначалната хипотеза, че убийството е свързано с наркотици. Задържаните младежи са криминално проявени, единият има и присъда, но не са наркозависими или наркодилъри, стана ясно на пресконференция в полицията около обед.
Задържаните са обяснили, че са влезли в сградата, за да търсят един от нейните обитатели, за когото имали съмнения, че е извършил кражба от жилището на техен близък. Инцидентът станал ден след това. Интересна подробност е, че един от задържаните е подал сигнал за мъртва бездомна жена няколко дни по-рано. По случая са работили 35 души – включително и криминалисти от София.
Имената на задържаните бяха представени с инициали – П.Х на 18 години, РИ – на 20 години и Г.П. - на 21 години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар