сряда, 21 юли 2010 г.

Две банки участваха в конкурса днес за предоставяне на дългосрочен заем на община Силистра

Две от трите банки закупили документи за участие в конкурса взеха участие в насрочения за днес 21 юли конкурс за избор на банка, която да отпусне дългосрочен кредит на община Силистра в размер на 2,5 млн. лева. Отварянето на документите започна в 09.15 часа в Заседателната зала на общината. Банка ДСК ЕАД и Търговска Банка – Д /по известна като Демир банк/ представиха своите оферти пред комисията за обществена поръчка. След разглеждане на подадените оферти, е установено , че офертата на Банка ДСК е непълна и не бе допусната до следващия етап на конкурса. Утре на 22 юли от 14.00 часа ще бъде отворена ценовата оферта на Д банк.
Предложението за изтегляне на дългосрочен банков кредит от общината бе подложено на обществено обсъждане през месец март. Тогава общината представи 15 проекта по оперативните програми на правителството и други донори, част от които се изпълняват, друга са в процес на одобрение и подготовка. Общата стойност на проектите е близо 50 млн. лв. Заемът е необходим за съфинансиране, междинни и окончателни плащания по проектите.
Според конкурсната документация за възлагане на обществена поръчка бъдещият инвестиционен кредит ще трябва да бъде издължен за 5 години. Причините за дългия период също са отбелязани в документите

Няма коментари:

Публикуване на коментар