сряда, 21 юли 2010 г.

Силистренските превозвачи излязоха с предложения до Комисията по транспорт в НС

Областна администрация-Силистра съдейства за провеждането на среща между представители на превозвачите в Силистра и народният представител от ГЕРБ Стефан Господинов.
Повод за срещата, която се проведе днес (20/07.2010 г.) в заседателната зала на администрацията, бе изтъкнатата от превозвачите необходимост от създаване на единен, обезпечен с необходимите закони, наредби и правилници регламент за извършване на обществени превози и превози от автомобили със специален режим. Според превозвачите, този регламент трябва „безкомпромисно да постави извън правилата нелегалните превозвачи и те да понесат цялата тежест на Закона, когато ги нарушат”.
Превозвачите от Силистра предадоха предложения за нормативни и организационни промени, около които са обединени и колегите им от Варна и Пловдив. Някои от предложенията са:
- Да бъде дефинирано понятието „нелегален превоз” и да бъде включено му в раздел „Престъпления по транспорта и съобщения” в Наказателния кодекс като криминално деяние, подлежащо на наказателно преследване;
- Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да изработи единна методология и критерии за провеждане на конкурси за обществени превози на общините, съобразени с европейските изисквания за превоз на пътници;
- Да бъде изработена методика за квотното разпределяне на таксиметровите автомобили на населените места от различен тип;
- Да се актуализира републиканската транспортна схема;
- Да бъдат дефинирани ясно отговорностите на различните институции, ангажирани с упражняването на контрол на специалните автомобили и др.
Превозвачите от Силистра поставиха на вниманието на народния представител Стефан Господинов и необходимостта от приемането на Закон за браншовите организации.
Народният представител пое ангажимент да подкрепи усилията на колегата си - народен представител от ГЕРБ от Варна, който е поел ангажимент да представи на вниманието на Комисията по транспорт в Народното събрание предложенията на превозвачите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар