петък, 9 юли 2010 г.

Следващата седмица ще координират пръскането срещу комари

Областният управител д-р Владимир Янков сформира работна група, която ще координира действията срещу популацията от комари на територията на дунавските общини в област Силистра.
В състава на работната група, оглавена от зам. областния управител Денка Михайлова, са включени кметовете на крайречните общини Силистра, Ситово, Главиница и Тутракан, ръководители на Областната дирекция „Земеделие”, ОУ „Гражданска защита” към МВР-Силистра, РИОКОЗ, Растителна защита, и собственик на местна авио-база.
Контролът по изпълнението на дейностите , ще се изпълнява от областния управител.
На срещата си в Плевен тази събота , областните управители от крайдунавските области взеха решение въздушната и наземна обработка на площите срещу комари да се проведе едновременно във всички населени места по поречието на Дунав. За ориентир бе приет срок от 20 до 27 юли, когато се очаква реката да се отдръпне, но конкретната дата ще бъде съобразена с подходящите метеорологични условия.
На 12.07.2010 г. от 11.00 ч. в Заседателната зала на областна администрация ще се проведе координационна среща с кметовете на 4-те крайречни общини. Своевременно ще бъдат предупредени и пчеларите в областта.Предвид спецификата на флората и фауната в защитените местности и резервата „Сребърна” ще се търси най-подходящия препарат и метод за обработка с инсектициди, се уточнява в съобщение на пресцентъра на областна администрация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар