четвъртък, 28 октомври 2010 г.

До 2 ноември 2010 г.работодатели от силистренско могат да депозират документи за ползване на преференции по Закона за насърчаване на заетостта

До 2 ноември 2010 г.работодатели от силистренско могат да депозират документи за ползване на преференции по Закона за насърчаване на заетостта.
Както е известно, след изтичане на този срок Съветът за сътрудничество към съответната ДБТ извършва подбор на работодателите по утвърдени критерии от министъра на труда и социалната политика и изпълнителния директор на Агенцията по заетостта.
Предлаганите на работодателите възможности за ползване на преференции от ноември 2010 г. са за наемане на безработни - младежи до 29-годишна възраст; младежи за стажуване за 9 месеца; на непълно работно време; лица с трайни увреждания; самотни родители и/или на майки с деца до 3-годишна възраст.
Подробна информация за условията за кандидатстване и за свободните финансови средства, в рамките на които могат да се сключват договори, може да се получи в съответната дирекция “Бюро по труда”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар