вторник, 26 октомври 2010 г.

МРРБ ВЪЗСТАНОВИ НАПЪЛНО РАЗХОДИТЕ ПО ПЪРВИЯ ПРИКЛЮЧИЛ ИНФРАСТРУКТУРЕН ПРОЕКТ НА ОБЩИНАТА

Министерството на регионалното развитие призна и възстанови напълно направените от общината разходи за укрепване на свлачището по улица „Тимок” по проект на общината, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”.
Това съобщи началникът на общинския отдел за работа по европейски и международни проекти Галина Даскалова.
Проверките, които извърши управляващият орган на място, след края на строително-ремонтните работи и приемането на обекта, са продължили 112 дни. Признати са всички извършени разходи и са възстановени в бюджета на община Силистра. По ОПРР за укрепване на свлачището бяха отпуснати 189 хил. лв., съфинансирането от страна на общината бе в размер на 2 307 лв., изразходени за обезщетения на собствениците на засегнатите имоти.
Предстои окончателното завършване и на другите два проекта по ОП „Регионално развитие”. На 15 септември е внесено искането за окончателно плащане по проекта за рехабилитация на 9 км. общински пътища – отсечки от пътя за Орехова гора, между селата Сребърна и Ветрен и Бабук и Казимир. На 16 октомври е внесено искането по проекта за жилищната политика. Ако бъдат признати разходите и по тези проекти, равносметката ще бъде малко над 5 000 000 лева, засега усвоени от общината по програма „Регионално развитие”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар