вторник, 14 декември 2010 г.

Близо два пъти повече от необходимите кандидати за преброители в силистренска община

Продължава техническата и организационна подготовка за преброяването на населението и жилищния фонд през м. февруари 2011 година в община Силистра, стана ясно по време на заседание на Общинската преброителна комисия.
781 са кандидатите от Силистра и селата, подали заявления до 10 декември да работят по време на кампанията. От тях ще бъдат избрани 353-ма преброители, 10 % резерви и 70 контрольори. Списъкът с утвърдените имена ще бъде оповестен на 10 януари в сайта на община Силистра, на таблото пред административната сграда и в кметствата по селата, след като бъде утвърден от Националния статистически институт, съобщи секретарят на общината и председател на комисията инж. Людмил Стоянов.
Спазени са изискванията и за райониране на територията. Списъците за контролните райони и преброителните участъци са окомплектовани и изпратени също за утвърждаване.След празниците ще бъдат насрочени дати за обучение на бъдещите преброители.
Преброяване 2011 ще се проведе през месец февруари, като от 1 до 9 февруари е предвидено онлайн преброяването, а от 10 до 29 февруари е същинското.
Важно е всички участници в кампанията да познават добре Закона за преброяване на населението и жилищния фонд, призовават от Общинската преброителна комисия.

1 коментар:

  1. Според редакцията, месец февруари 2011г има 29 дни. Май сте се пообъркали?

    ОтговорИзтриване