сряда, 1 декември 2010 г.

150 автомобила с неизправни фарове са установени в рамките на акция „Светлина” Активният контрол ще продължи през целия есенно-зимен сезон

Сто и петдесет автомобила с неизправни осветителни системи и сигнализация са установени от пътните полицаи в Силистренска област в рамките на акция „Светлина”. Традиционната за началото на есенно-зимния сезон превантивна полицейска операция се проведе от 1 до 21 ноември.
По време на акцията са проверени 2271 пътни превозни средства. 1619 от тях са леки автомобили, 517 – товарни, 43 – автобуси, 13 – велосипеди и мотоциклети, а 79 – каруци.
Пътните полицаи са констатирали 150 нарушения на осветителните системи и сигнализацията на пътните превозни средства, а 34 автомобила са били с износени гуми. Установени са и други 1053 нарушения. За тях водачите са санкционирани с 288 акта и 496 фиша. Един автомобил е спрян от движение заради техническа неизправност.В Областното пътно управление са внесени 11 сигнала за нередности във вертикалната сигнализация и 1 до общините за подобряване на уличното осветление.
Проверките на осветителните системи и сигнализацията на превозните средства, състоянието на гумите и устройствата за измиване на предното стъкло ще продължат през целия зимен сезон, напомнят от „Пътна полиция”

Няма коментари:

Публикуване на коментар