понеделник, 13 декември 2010 г.

ЕЛИТ (Силистра) - КРИСТЕРМ (Варна) 3:0 (25:20, 25:21, 25:18)

На 12.12.2010 в залата на Езикова гимназия "П. Яворов" град Силистра се изигра срещата от последния кръг от есенния дял в първенството на Източната лига по волейбол между отборите на "ЕЛИТ" (Силистра) и "КРИСТЕРМ" (Варна)
Домакините от Силистра излязоха за мача без голяма част от титулярите си (повечето от които студенти), но младите момчета на които заложи треньора Атанас Стойков не го разочароваха и показаха с играта си, че волейбола в нашия град има не само добри резултати към настоящия момент, но и светло бъдеще. Петлешков, Върбанов, Т. Иванов, Пенев, Ангелов са част от юношеската формация, която вече успешно се подвизава и във представителния мъжки отбор на ВК ЕЛИТ.
Срещата започна спокойно, а играта на двата отбора изобилстваше от грешки и припряност в действията на състезателите. Постепенно отбора на ЕЛИТ успя да наложи волята си, като бавно и сигурно трупаше точкова разлика за да се стигне до крайното 25:20 и 1:0 гейма за силистренци. Втория гейм картината на игрището не се промени особено, а с оглед на противника, треньора на ЕЛИТ правеше и доста смени с цел обиграване и на момчета, които по рядко вземат участие във срещите. Въпреки това силистренци отново се представиха на висота и спокойно спечелиха и тази част със 25:21.
В третия гейм, гостите видимо обезверени излязоха на игрището единствено за да доиграят мача. Момчетата на Атанас Токушев не срещнаха никаква съпротива и съвсем спокойно затвориха и този гейм, а с това и мача за поредната чиста победа 3:0 гейма.
Равносметката след края на първия полусезон от първенството е ..........8 победи от изиграните 8 срещи, геймово съотношение 24:3 и безапелационно първо място в групата за отбора на ЕЛИТ - рекорд, които все още никoй не е постигал от съществуването на лигата (2003-та година).

Няма коментари:

Публикуване на коментар