четвъртък, 2 декември 2010 г.

604 заявления за преброители и контрольори при необходими 800 , до сега подадени в силистренско

До 10 декември продължава набирането на преброители и контрольори за преброяването на населението следващата година. По данни на териториалното статистическо бюро в Силистра , към края на ноември подадените заявления от жители на областта са 604, което е над 75 процента от необходимия брой-800 нати , съобщи за Мелодия Стефка Малчева , директор на ТСБ Силистра .
Очакванията на експертите от статистиката са , че броят на желаещите ще се увеличи към края на срока , или поне такива са досегашните наблюдения.
Кандидатите за преброители и контрольори могат да се запознаят по-подробно с документите и условията на заплащане на сайта на Преброяване 2011, както и на страниците на териториалните статистически бюра и в общинските преброителни комисии. Желаещите да работят като преброители и контрольори трябва да подадат необходимите документи в общинските преброителни комисии.
Според Стефка Малчева , приетите на първо четени промени в Закона за преброяване на населението , вероятно ще допринесат за увеличаване напрежението в работата на статистическите бюра , но това напрежение може и да бъде избегнато благодарение на създадената долра организация на този етап. Припомняме , че съгласно предложените промени, преброяването на населението ще се проведе през февруари догодина, а не през март. . Изрично е регламентирано преброяването по интернет – от 1 до 9 февруари. След този период, до края на февруари, то ще се извършва с посещение на домакинствата. Промените предвиждат от 60 лева на 120 лева да се увеличи глобата за лице, което не предостави на преброителите необходимите данни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар