понеделник, 6 декември 2010 г.

Тутракански полицаи изобличиха лекар, подменил кръвна проба на пиян водач

На уличения доктор е повдигнато обвинение по чл.294, ал. 1 във връзка с чл.20, ал. 2 от НК и му е взета мярка за неотклонение „подписка”
До разкритията се стигнало, след като на 8 август т.г служители на РУ „Полиция” – Тутракан спрели за проверка лек автомобил „Форд”, управляван от 22-годишния М.К. С техническо средство те измерили 1,65 промила алкохолно съдържание в издишания от водача въздух и му издали талон за кръвна проба. Същата вечер заедно със свой приятел – Б.Ц. (35 г.), М.К. посетил Центъра за спешна медицинска помощ в Тутракан, където на смяна бил д-р Р.Хр. Срещу сумата от 200 лева докторът се съгласил да подмени кръвната проба на водача, като взел кръв за медицинско изследване от трето лице – 22-годишния А.Г. По този начин химическата експертиза за определяне на концентрация на алкохол в кръвта на М.К., извършена в лаборатория в Русе, дала отрицателен резултат.
Служители от РУ „Полиция” – Тутракан започнали разследване по случая, било образувано и досъдебно производство. В хода на работата извършителите на деянието били установени и разпитани пред съдия в Районния съд в града, назначена била и ДНК експертиза. Получените в края на ноември резултати от експертизата категорично доказали подмяната на кръвните проби.
Така на 3 декември на д-р Р.Хр. е повдигнато обвинение по чл. 294, ал. 1 във връзка с чл.20, ал.2 от НК и му е взета мярка за неотклонение „подписка”. Същите обвинения са повдигнати и на останалите съучастници в престъплението

Няма коментари:

Публикуване на коментар