четвъртък, 16 декември 2010 г.

Общината търси двеста хиляди лева по спешност за “Синева”

Деста хиляди лева до края на тази година са необходими на общинска фирма “Синева”за неотложни плащания, стана ясно днес на тристранна работна среща между ръководството на общината, финансовия отдел на община Силистра и общински съветници. 48 хи лв трябват за да бъде покрит заема на общината към банкова институция и така да бъдат отблокирани сметките на фирмата. 120 хиляди лева пък са наложителни за изплащането поне на две заплати на работещите във фирмата , които за последно са взимали възнаграждение през юли тази година.
На въпрос на журналисти какво ще се случи при падането на първия сняг , тговор така и не бе даден. До сега “Синева” дължи и на фирма дистрибутор на горива 130 хиляди лева. Не е ясно обаче дали и този път фирмата ще отпусне гориво без плащане , тъй като задълженията нарастват а разплащане няма. Така напрактика , вероятноста да бъде блокирано снегопочистването в Силистра , както и сметоизвозването са вероятни почти на 80%.
По информация на зам кмета по финанси Милен Пенчев, до сега общината е правила всичко възможно за разплащане към фирмата и до края нагодината задълженията са не повече от 70 хиляди лева . Останалите задължения в размер на около 700 хил. лв. са от минали периоди още от 2004 година , уточни Пенчев , с уговорката обаче, че разплащането на стари задължения не е предвидено в бюджет 2010 предвид рестриктивния му характер.
До края на годината /в оставащите работни дни/ Пенчев увери , че ще бъдат привеждани по възможност средства на фирма “Синева” , но тези постъпления средно дневно не надвишават 20 хил лв , уточни той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар