четвъртък, 16 декември 2010 г.

Приключи кампанията за набиране на преброители в силистренско

В цялата област са подадени 1468 заявления, което е 166,3 % спрямо необходимия брой. От тях ще бъдат избрани общо 883-ма души – преброители, контрольори и резерви.Данните бяха оповестеин на провелото се вчера заседание на областната преброителна комисия .
Територията на област Силистра ще бъде разделена на 224 контролни района, с 640 преброителни участъка.
Един контрольор трябва да има не по-малко от 2 и не повече от между 4 до 5 (по изключение, ако са малки) контролни преброителни участъка.
Община Силистра е разделена на 88 контролни района със 70 контрольора. Обособени са 283 преброителни участъка, в които ще работят 283-ма преброителя. Резервите са 35. Общият брой на преброители, контрольори и резерви в общината - 388 души.
До 10 януари списъците с преброители, контрольори и резерви трябва да бъдат окончателно утвърдени от Националния статистически институт. Те ще бъдат изложени в Териториално статистическо бюро - Силистра и в отделните общини.От там нататък предстои отпечатване на преброителните карти, инструкциите за работа, обучението на преброителите, контрольорите и резервите...
Преброяването на населението и жилищния фонд ще се проведе през месец февруари 2011 г. Електронното преброяване е планирано за 1-9 февруари, а същинското – от 10 до 29 февруари..

Няма коментари:

Публикуване на коментар