вторник, 21 декември 2010 г.

Край на епидемията от морбили в силистренско обявиха от РИОКОЗ Силистра

Втори пореден месец не са регистрирани случаи на морбили, отчитат от инспекцията . Развилата се в областта епидемия, започнала през месец май 2009 г., може да се приеме за приключила с общ брой болни 229 лица на възраст от 10 дни до 37 г., без смъртни случаи, се казва м месечния бюлетин на РИОКОЗ . Най-голям е броят на преболедувалите от община Дулово (72), Силистра (59), Кайнарджа (53) и Главиница (20). По-малко са заболелите от общините Тутракан (10), Алфатар (8) и Ситово (7). По време на масовата извънредна имунизационна кампания, проведена в областта са извършени общо 8149 извънредни приема на ваксина срещу морбили, извършени на контактни и рискови контингенти

През ноември в Имунизацинният кабинет на инспекцията в Силистра са извършени 16 имунизации с противогрипна ваксина Инфлувак и 1 имунизация с комбинирана ваксина Twirix (срещу хепатит тип А и В).

Здравните специалисти напомнят , че в имунизационният кабинет на РИОКОЗ разполагат с противогрипна ваксина Инфлувак. Пациенти над 65 годишна възраст и такива с хронични заболявания, които все още не са ваксинирани за сезон 2010/2011, могат да посетят кабинета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар