сряда, 26 януари 2011 г.

С четири проекта по програма Красива България 2011 ще кандидатства общината , ако получи положителна санкция на намеренията си от Общински съвет

Идеята на общинското ръковдство е да кандидатства по две от общо четирите обявени по програмата мерки през тази година-мярка 1” Подобряване на градската среда” и мярка 2.2 “Спешно подпомагане на социални домове”
Съгласно предложението на общината по първата мярка ще бъдат включени три обекта –сграда на общинска администрация с основни дейности ремонт на покрива и третия етаж на сградата;сграда на обреден дом Силистра с основни дейности ремонт на електро и ВиК инсталациите и сграда на спортна зала “Дръстър”/Манежа/ с основна дейност ремонт на покрива , дограма и подова настилка.
Подготвяните преписки по мярка 1 ще бъдат с максимална стойност 200 хил лева за всеки обект по отделно , а за дома за стари хора до 500 хил лв.
Съгласно изискванията на донора по мярка 1 участитето на кандидата е минимум 50%, а по мярка 2.2-минимум 20% от стойността на проекта. Именно за съфинансирането , общината ще се нуждае от резолюция на общински съвет, тъй като необходимата сума , която трябва да бъде заделена от общината е на стойност 400 хил лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар