сряда, 26 януари 2011 г.

Първи две училища в Силистренско обявиха грипна ваканция

Две училища в силистренските села Секулово и Кайнарджа излизат в грипна ваканция до края на януари, заради висока заболеваемост. В село Секулово отсъствващите заради заболяване са над 50%, съобщи за р. Мелодия Габриела Миткова, началник на РИО на МОН в Силистра. В училището в Кайнарджа отсъстващите са над 25% , но броят им рязко се е повишил за последните дни, уточни Миткова. Средно за областта и днес процентът на отсъстващи ученици се покачва плавно и днес тя е близо 13 %. Под наблюдение са още 6 учебни заведения с отсъстващи над 20 % от учениците.
Към днешна дата от РИОКОЗ Силистра не отчитат повишаване на интензивността на заболяемост в областта . Само за първите два дни от тази седмица официално регистрираните случаи на заболели в Силистра са 28 , при регистрирани 25 за първите два дни на миналата седмица , уточни за р. Мелодия д-р Теодора Начева , директор на дирекция “Противоепидемичен контрол” в РОКОЗ Силистра.
Д-р Начева съобщи също , че голяма част от общопрактикуващите лекари са посетели през тази седмица инспекцията за да получат антивирусни препарати, които се предоставят безплатно на заболели пациетнти. Очакванията на здравните инспектори са до края на тази седмица , всички лични лекари да се отзоват на необходимостта от осигуряване с тези препарати.До сега инспекцията е раздала над 960 дози “Тамифлу” и над 200 опаковки “Реленца”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар