понеделник, 31 януари 2011 г.

В осем учебни заведения в Силистренска област няма да има учебни занятия заради заболяване на учениците

В осем учебни заведения в Силистренска област няма да има учебни занятия заради заболяване на учениците от остри респираторни инфекции, съобщиха от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве и Регионалния инспекторат по образованието в Силистра. От днес са преустановени учебните занятия в селата Секулово и Кайнарджа.От утре в “грипна ваканция” са учениците от селата Професор Иширково, Брадвари, Алеково, Пасиево и двете средни училища в Тутракан.
Не работят детски заведения и техни филиали в Дуловската община. Общият процент на отсъстващите от училищата в Силистренско днес е 14.48 на сто, показва справка от Регионалния инспекторат по образованието. В Силистренска област не е обявена официално епидемична обстановка.
Със заповед на директорите Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве /РИОКОЗ/ и на Районния център по здравеопазване /РЦЗ/ в Силистра по решение на Епидемичната комисия към Областния съвет по епидемии и епизоотии в Силистра са набелязани превантивни мерки.
Сред тях са ограничаване на свижданията в лечебните заведения и на посещенията в амбулатории на бременни жени и на хора с повишен риск от заразяване.
В болничните заведения и от личните лекари трябва да бъде спазван алгоритъм за работа при случаи, съмнителни за грип, да се създаде организация при повишено търсене на специализирана медицинска помощ в отделенията за интензивно лечение, детски и белодробни болести, да се осигури ранно използване на антивирусни препарати за лечение. Събира се ежедневно информация за броя на хоспитализираните с грип и усложнения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар