понеделник, 31 януари 2011 г.

Работниците от Синева получават днес една от общо четирите дължими им заплати

100 хиляди лева е привела тази сутрин община Силистра на общинската фирма “Синева”и 25 хиряди лева на фирма “Ер Бауер”, каза пред журналисти днес в общински съвет кметът Иво Андонов. Средствата ще бъдат използване за изплащане поне на една от общо дължимите четири работни заплати в Синева, както и за презареждане със осолен пясък за почистване на пътната мрежа в града, уточни Иво Андонов.
Днес местните парламентаристи дадоха положителна санкция и на намерението на общината да изтегли кредит в размер на 500 хиляди лева за покриване на неотложни плащания. Подробностите от кмета Иво Андонов: “На практика този заем е на база едно разпореждаве на Министерство на финансите, че ние нямаме право да взимаме заем за текущи нужди в размер на обезпечението както до сега 25 %, а на 15 %.
През декември месец имаше решение на ОбС ние да вземем такъв заем в размер на 1 милиовн лева. Тъй като това вече не е законосъобразно, внасяме това искане, размерът от 1 милион да бъде намален на 500 хиляди лева.
Заемът ще бъде за текущи нужди. Това са ел. Енергия, вод , горива и други консумативи.
Независимо от тежкото финансово състояние в което се намираме, ние се справяме към момента.
Имаме договореност с Е.ОН да плащаме ежедневен минимум от 6 000 лв за намаляване на задълженията ни. Разговаряли сме с доставчиците както на течни така и на твърди горива, с цел да имат предвид, че реалните ни постъпления ще се облекчат след 1 април 2011г. и ние към момента трудно бихме могли да бъдем коректни платци. “
Кметът Иво Андонов, увери също, че доставките на течно и твърдо гориво за учебните заведения и кетствата в общината са обезпечени според заявките им, и няма опасност на този етап от “дървени ваканции”, въпреки нискит температури.

Няма коментари:

Публикуване на коментар