понеделник, 31 януари 2011 г.

Иво Андонов:Политическата ми кариера приключва след този трети мандат. Давам път на младите и можещи хора

Това обяви днес на годишната си среща с медиите кметът на общината инж.Иво Андонов.Той определи срещта като последна за мандата му .
През миналата година общинската администрация е изпълнявала приоритетите и задълженията си, заложени в Общинския план за развитие до 2013-та година“, отчете Андонов. Съгласно обобщения доклад за дейността на общинска администрация, отминалата година е приключила с 8 реализирани проекта на обща стойност над 5 млн. лева, като 3 от тях са финансирани по оперативна програма „Регионлно развитие“, други три – по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, един – чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, и един – чрез бившата ДАМС. Всички тези проекти са в сферата на инфраструктурата, жилищната политика, здравеопазването, образование, трудова заетост, социална политика и спорт.
Иво Андонов припомни също, че през миналата година в Силистра бе създадена Синята зона, започнало е разрешаването на проблема с общинските жилища в кв. „Дръстър“, повече популярен като Карото, откри се първото Преходно жилище за деца и младежи без семейства, наред с това общината в Силистра е успяла да го запази като фестивален град, въпреки кризата, а ст. „Доростол“ е бил изцяло обновен и ремонтиран.

Няма коментари:

Публикуване на коментар