вторник, 25 януари 2011 г.

Равнището на безработица в Силистренко с 4 процентни пункта над средното за страната

По равнище на безработица област Силистра е на 7-мо място от общо 28-те области в страната.
С четири пункта над средното за страната е нивото на безработица в силистренска област , показват официалните данни на Агенцията по заетоста.
Регистрираните безработни лица в трите бюра по труда в област Силистра – Силистра, Тутракан и Дулово, към края на декември са над 8800. Спрямо края на ноември броят им се увеличава с 321. Равнището на безработица за областта, на база официално публикуваните данни от Агенцията по заетостта за страната, е 13,26%, при 9.24% средно ниво за дстраната. Най-висока остава безработицата в община Кайнарджа 27% , а най-ниско в община Силистра -9.46%
Най-голям е делът на регистрираните безработни във възрастова група 30-49 години , а най –нисък при младежите до 29 години -15%.
Общо обявените през декември свободни работни места от работодатели на територията на област Силистра са 120 (с 51 по-малко от ноември). От всички обявени места 61% са без изискване на специалност.Постъпилите на работа през декември регистрирани безработни от областта са 143 (с 93 по-малък от ноември).

Няма коментари:

Публикуване на коментар