неделя, 11 октомври 2015 г.

Aвтоматизирана газоснабдителна станция бе открита в Силистра

Aвтоматизирана газоснабдителна станция бе открита в Силистра

На 9 октомври 2015 г. бе официалната церемония за откриване на Автоматизирана газоразпределителна станция Силистра и завършване на изграждането на газопровод с високо налягане.
     Тържеството премина със специалното участие на д-р Антонио Таркуино – почетен консул на Италия във Варна, на Валентин Шайдер от Европейска банка за възстановяване и развитие, на Фабрицио Д‘ Алесио, управляващ директор в „САЛП“. В края на деловата част гостите заедно прерязаха лентата на новата придобивка на Силистра и областта. Проектът е съфинансиран по линия на Международен фонд „Козлодуй“.
     „Газостанцията в Силистра струва 24-25 млн. лева и благодарение на нея ще има достъп на газ до общините Силистра, Тервел, Алфатар и др. Искам да ви обещая, че докато ние управляваме газопреносната и компресорната мрежа в България ще бъдат 100%  държавна. Всяка година инвестираме между 150 и 200 млн. в нашите компресорни станции. След няколко дни в Ихтиман пускаме компресорна станция. Правим две на турската граница до края на годината – супермодерни, мощни, реверсивни в двете посоки“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.Още...

1 коментар:

  1. Знаете ли, че всяка седмица, минимум по веднъж посещавам този блог и винаги намирам интересни неща.
    Поздравления за развитието му и желаем успех!
    Поздрави, Кюстендил NET team

    ОтговорИзтриване