четвъртък, 6 януари 2011 г.

Близо 500 силистреннци са посетили офисът на НАП в Сс през първите работни дни

490 граждани обслужи за първите два дни на новата година силистренския офис на НАП. Най-търсената услуга за физически лица е свързана с изясняването на здравноосигурителния статус – 122 бр. Над 150 от корпоративните клиенти са влезли в салона за обслужване за да подадат данъчни и осигурителни декларации или да регистрират трудови договори. 77 от клиентите са поискали им бъдат издадени различни по вид удостоверения и копия на документи, а 25-има са ползвали услугата „Регистрация и прекратяване на регистрацията на фискални устройства /касови апарати/”. 22-ма от посетилите офиса са подали справки декларации по Закона за ДДС, ВИЕС и Интрастат декларации. Пет дружества са се регистрирали/дерегистрирали по ДДС, а 22 физически лица са се регистрирали като самоосигуряващи се или са променили досегашната си регистрация като такива.
Средното време за изчакване от клиентите е било 7 минути, а за обслужване - 8 минути и половина, което е повече от два пъти по-кратко от допустимото по наредба максимално време за обслужване /20 мин./.
Системата за управление на опашките в силистренската дирекция функционира от юни 2008 година. Заявката за обслужване включва натискането на съответен за желаната услуга бутон, в резултат на което клиентът получава билет с пореден номер, вид услуга, средно време за изчакване и брой чакащи за същата услуга.

Няма коментари:

Публикуване на коментар