сряда, 5 януари 2011 г.

Напредва рехабилитацията на пътя Главиница–Зафирово

Напредва рехабилитацията на общо 14-те километра от път ІІI-235 Главиница - Зафирово. Пътят е един от основните транспортни коридори, обслужващ общините на територията на област Силистра, и свързващ основните пътища от I и II клас. Обновяването на двете отсечки, в които са разделени ремонтните работи ще допринесе за комфортното и безопасно придвижване на жителите на целия регион съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”.
Първата копка на обекта беше направена на 27 септември 2010г. Част от дейностите по пътното платно и в обхвата на пътя, предвидени в проекта за рехабилитация, вече са извършени. Изравнителният пласт неплътен асфалтобетон е положен по цялото трасе, с изключение на двете населени места, които пресича пътят. Първият етап от работите по банкетите е завършен за целия участък. Фирмата изпълнител – „Пътища и мостове” ЕООД вече започна и полагане на износващия пласт асфалтобетон. Финансовото изпълнение към 26.11.2010 г. е 27.4% от предвидените 4 074920.09 лева без ДДС.
Цялостната рехабилитация на пътя се осъществява благодарение на финансовата подкрепа от Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие(ЕФРР). Ангажимент на ГД “Информирани за европейските пътища”, след приключване на пътно-ремонтните дейности, е да замени временните табели, обозначаващи рехабилитираните участъци, с постоянни. Новите билбордове трябва да съдържат информация за стойността на проекта и приноса на ОПРР 2007–2013г. и Европейския фонд за регионално развитие за осъществяването му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар