петък, 21 януари 2011 г.

Масово лекарите-специалисти във Варна, Русе и София не приемат издадените направления от силистренските общопрактикуващи лекари

Това е един от наболелите въпроси, коити жители на село Иширково са поставили на вниманието на общински съветници и активисти от ГЕРБ, които вчера откриха приемна в селото. Според потърпевши, освен, че не признават направлениеята, лекарите искали допълнително заплащане. В отговор на поставения проблем, директорът на РЗОК Силистра Атанас Атанасов, който бе член на екипа на приемната, е разяснл на присъстващите правата и съответно техните задлжения като здравноосигурени граждани. Подробно е било разяснено на присъстващите и каква е разликата между „бърза” и „спешна” медицинска помощ. Иширковци недоволстват и от преустановената привилегия за получаването на средства за определена група граждани при представяне на билети от пътуване по междуградски автобусни линии. В отговор на поставения проблем, общинските съветници са изяснили на присъстващите, че е било установено, че в по-голяма част от случаите от тази привилегия са се ползвали не самите нуждаещи се, а техните близки, поради което към момента нуждаещите се могат да възползват от подобна привилегия единствено за пътуването с влак.
Ден по-рано приемна бе организирана и в село Смилец, където пък съветниците от ГЕРБ се ангажираха да помогнат на крайно нуждаещи се хора, които гладуват. След представяне на списък с нуждаещите се лица, те обещаха да съдействат, за получаването на топла храна от Силистра от общинската трапезария за социално слаби. Очаква се в скоро време решение да бъде намерено и на друг проблем поставен от жителите на село Смилец- липсата на аптека в селото и околните населени места, което пък кара хората да пътуват до Силистра, за да си набавят необходимите лекарства.
Приемнит на общинските съветници и активисти от ГЕРБ продължават и през слезващия месец. В началото февруари подобни срещи ще се проведат в селата Сребърна и Ветрен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар