вторник, 11 януари 2011 г.

Евгени Георгиев e новият президент-номини за 2012-2013 година на „Ротари клуб – Силистра”

Своята нова програма до края на ротарианската година, завършваща винаги на 30 юни, утвърдиха в понеделник членовете на „Ротари клуб – Силистра” по предложение на действащия Борд на директорите. Тя е на база досегашни дейности с натрупвания към тях, както и някои нови инициативи, за които се търсят адресати за предстоящи хуманитарни акции. Както е известно, „Ротари Интернешинъл” е най-голямата хуманитарна организация в света със свои филиали в 168 страни, обединени в над 32 000 клуба и около 1,2 млн. души.
„Ще продължим работата си по облагородяването на т. нар. „ротарианска гора”, като я превърнем в обществен „ротариански парк”, (става дума за зелената площ около паметника „1 800 години Силистра”), заедно с община Силистра, от която очакваме примерен проект”, съобщи Атанас Великов, президент на РК – Силистра. Вече две са проведените залесителни акции там, вкл. и с участието на румънски ротарианци от Кълъраш. Да има алеи, пейки и беседки, е желанието на ротарианците. През м. февруари е поредното издание на „ротарианската винария” за преглед на домашни вина. Следва през април „Великденски благотворителен бал”, средствата от който по традиция се предават на различни социални, културни и образователни заведения (досега – на болницата, Детска млечна кухня, библиотеката и др.). Все още не е реализирана благотворителната лепта от 5 500 лева, събрана на Коледния ротариански бал в полза на Дома за деца „Димчо Дебелянов”, тъй като Инициативният комитет за честване на 65-та годишнина от създаването засега не е решил друг организационен въпрос, но средствата са налице. През м. май ще има и второ издание на идеята „Ротариански пикник”, единствен по рода си в ротарианската общност. Миналата година бяха акумулирани известни средства на подобно събиране в полза на СК „Динамикс”, благодарение на обучение по стрелба с лък, осъществено от световните шампиони Пламена Миткина и Явор Христов.
В РК – Силистра има и нови организационни моменти. За президент – номини, т.е. за ръководител на клуба в 2012/2013 ротарианска година, е избран Евгени Георгиев, управител на фирма „Задгранично строителство”. За пръв път в Борда на директорите влизат строителният предприемач Стефан Чайков и специалистът по горско стопанство Петър Георгиев. По устав в него членуват актуалният президент, неговият предшественик, секретарят, ковчежникът и церемониал-майсторът. Ще продължат и общите проекти между РК – Силистра и РК – Кълъраш, чиито параметри за настоящата година предстои да бъдат уточнени. По решение също на ротарианците за носител на наградата „Пол Харис Фелоу”, е номиниран д-р Марин Пейчев, паст-президент на клуба. Миналата година зам.-кметът Веселин Андреев пръв от силистренци получи наградата, която е на името на основателя на ротарианското движение. За поредента година с нови 500 долара ще участва силистренският клуб и в сметката за борба с полиомиелита по света, с решаването на който проблем се е ангажирала световната организация, заедно с мултимилиардера Бил Гейтс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар