вторник, 1 февруари 2011 г.

Успешен старт на електронното преброяване в Силистренско даде днес областния управител д-р Янков

Областният управител на Силистра д-р Владимир Янков, направи демонстрационна регистрация днес в сайта на НСИ за електронно преброяване. С малки спънки от страна на системата регистрацията бе успешна и губернаторът демонстрира на практика електронното преброяване.
Като изключително голям, определи интереса към интернет преброяването в Силистра, директорката на Териториално статистическо бюро Стефка Малчева. Пред журналисти тя коментира, че изводите и са на база големия брой обаждания на единния телефон 0 700 16 310 тази сутрин. Малчева обясни, че когато гражданин от дадена област звъни на този телефон, автоматично разговорът се прехвърля в съответното териториално статистическо бюро. Големият интерес се потвържадава и от данните на НСИ, според които от 0:00 часа днес до 10:00 по електронен път са се преброили 10 000 българи.
От днес до 9 февруари може всеки гражданин да се регистрира в сайта на националната статистика и да се преброи. Задължително е, ако един член на семейство се преброи по интернет, това да направят всички. На електронната поща ще се получи десетзначен код, който трябва да бъде представен на преброителя, който ще посети семейството между 10 и 28 февруари, обядсни Стефка Малчева .От един e-mail адрес могат да се преброят n-на брой домакинства , като те получават своя съответна регистрация и код.
Личните данни , които се изискват за регистриране в системата при електронното преброяване , са необходими за самото регистриране , след което те ще бъдат свалени от електронния формуляр и на практика така ще бъдат защитени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар