вторник, 1 февруари 2011 г.

Очаква се от утре осем училища в областта да излезнат в грипна ваканция до края на седмицата

Между 0 и 25 % варира заболеваемостта в учебните заведения в Силистренско през първия ден след срочната ваканция. Това показват данните от РИО на МОН.
Днес е стартирана процедура за обябяване на грипна ваканция в осем учебни заведения-ЕГ”П. Яворов” в Силистра, училищата в Брадвари и Иширково, в с. Секулово, в ПГ в Дулово, ПГ в Средище и Професионалната земеделска гимназия в Силистра, СОУ “Васил Левски “ гр Дулово. В четери от тези учебни заведения заболеваемоста е 25 и над 25 % , уточни за р. Мелодия Габриела Митково , началник на РИО на МОН, а в три от тях/Брадвари, Иширково и Секулово/, всъщност ваканцията се продължава от миналата седмица, заради продължителния период с висока заболеваемост между 20 и 22 %.
От вчера е преустановена работата на детските заведения в Главинишката община, а от днес – в Дуловската и село Попина на Ситовската община на Силистренска област, съобщиха от общините. Причината е намалената посещаемост на деца поради заболяване. Детските заведения на Главинишката и Дуловската община няма да работят до края на седмицата, а детската градина в с. Попина – до края на февруари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар