вторник, 15 март 2011 г.

МЕЖДУВЕДОМСТВЕНА КОМИСИЯ ЩЕ УСТАНОВЯВА ДАЛИ ИМА ЗАСЕГНАТИТЕ УЧАСТЪЦИ ОТ ИНФРАСТРИКТУРАТА В ОБЛАСТ СИЛИСТРА

Има ли засегнати от въздействието на водите през 2010 г. участъци от пътната и железопътна инфраструктура, предпазните диги и други инфраструктурни обекти, ще установяват експерти от Областна междуведомствена комисия, сформирана със заповед на Областния управител д-р Владимир Янков.Първото за годината заседание на комисията ще се проведе утре – 14.02.2011 г. (Вторник) от 10:00 часа в областната администрация.Председател на Междуведомствената комисия е ст. експертът „Отбранително-мобилизационна подготовка” в областната администрация Тони Тончев, а членове – представители на общините от област Силистра, на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, на Басейнова дирекция за управление на водите-Плевен, на РИОСВ-Русе, на ОД „Земеделие”; на Областното пътно управление й „Напоителни системи".
От първи април -три стандарта за хляба
От 1 април ще имаме стандарт за трите вида хляб - бял, Добруджа и типов. Той ще е с годност до 36 часа. Цената му не би трябвало да е много по-висока от тази на останалия хляб в търговската мрежа.Това каза пред БНТ днес директорът на Българската агенцията по безопасност на храните Йордан Войнов.От 500 до 10 000 лева ще бъде глобата за нарушителите, които не спазват изискванията - след като са заявили, че ще произвеждат хляб по български държавен стандарт, който не е задължителен.Целта на въвеждането на БДС и за хляба е да се подобри вкусът и качеството на хляба. Хлябът ще се прави само от брашно, мая, вода и сол. В него няма да се влагат консерванти, подобрители и други примеси.Мелниците също ще трябва да уеднаквят стандартите сии да предлагат брашно, тип 500 например, с едни и същи показатели, а не както е сега - за всяка мелница те да са различни.
Музикалният проект „Dj-ят, барабанистите и Аз” потапя силистренци в океан от звуци и в море от стилове
* Брейк-формация подгрява танцувалното настроение
„Dj-ят, барабанистите и Аз” се нарича най-новият музикален проект, който предстои да потопи меломаните от Силистра в океан от звуци и в море от над 10 стила (соул, фънк, хаус, суинг, хип-хоп, бразилейро, балканска етника и пр.) в уникално парти на 18 март (петък) от 19 часа в зала 1 на Младежкия дом. „То ще носи условното послание „Любовта е музика” и срещу скромния билет от 1 лев в навечерието на Първа пролет е подарък за младите хора по възраст и дух”, обявява от името на организаторите актьорът и DJ Христо Христов. Негови партньори в начинанието са братята-барабанисти Ozzy и Dessio, както и Break BOYZ & Mirо PETROV.
„500 звука ще излязат от барабаните” в рамките на 75-80-минутното шоу в една нон-стоп „добре подготвена импровизация с елементи на интерпретация”, за реализацията на която са отишли 2-3 седмици подготовка. За да се превърна в „една приятна провокация” към духа и тялото на силистренци. И помощ на която оказват НЧ „Доростол”, съдействало със залата, както и Иван Неделчев (б.а.-ВГ „Нафталин”), на когото ще се разчита за съвременно озвучаване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар