сряда, 6 април 2011 г.

Продължават благотворителните инициативи на БЧК

Продължава Великденската благотворителна кампания по набиране на средства за програма „Топъл обяд” в касичка на БЧК в магазин „Кауфланд”. Съвместната акция стартира на 21 март и ще приключи на 26 април. Освен в касички на БЧК средства за програмата се набират и чрез SMS на кратък номер 1255 в размер на 1.20 лв. с ДДС, доброволни дарителство по ведомост, отчисления от продажба на картички. От Коледната акция в касичката в „Кауфланд” – Силистра бяха събрани 55.00 лв. През учебната 2010/2011 година Силистренската организация на БЧК осигури топъл обяд на 30 деца от СОУ „В. Левски” – гр. Главиница и 30 от СОУ „В. Левски” – гр. Дулово.
В дните от 11 до 15 април семейства на деца в риск – основна група, подпомагана трета поредна година, ще получат хранителен пакет. Продуктите са предоставени от клиенти на следните търговски обекти: магазин „Хмелницки” и ”Амброзия” 1 и 2 в Силистра на 26 и 27 март. Дарители на продукти станаха и „Лотос” ЕООД и ЕТ „Митко Димитров – 61” от гр. Дулово. Акцията беше проведена по инициатива на младежите от БМЧК – Силистра. За тригодишния период са подпомагани деца в неравностойно социално положение от седемте общини на областта.
На 17 април – Цветница, Българският Червен кръст и Доростолската митрополия 10.00 до 14.00 часа в двора на православния храм „Св. ап. Петър и Павел” по инициатива на Български младежки Червен кръст организират традиционната благотворителна фондонабирателна акция с касичка на БЧК. Средствата за попълване на фонд „Милосърдие” се набират основно чрез тази форма на дарителство. Едновременно с това Областната организация подпомага по няколко случая годишно, като средства в размер до 200 лв. се отпускат след вземане на решение от Областния съвет на БЧК. За 2011 г. от фонда са подпомогнати семействата, пострадали при пожари, на Вълчо Димитров Маринов от с.Бистра със 180 лв. и на Борис Йорданов Кунчев от с. Казимир със сумата от 100 лв. Наличните средства по сметката на фонда са 1087.41 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар