четвъртък, 14 юли 2011 г.

ОБЩИНА СИЛИСТРА ПОЛУЧИ БЕЗЛИХВЕН КРЕДИТ ОТ ПУДООС ЗА КОНТЕЙНЕРИ

Безлихвен кредит от 279 467 лв. за осигуряване на нови контейнери и кошчета за отпадъци за областния град и селата от общината, получи община Силистра по линия на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към МОСВ
През 2008 година общинската администрация кандидатства пред ведомството с проект за оптимизиране на системата за сметосъбиране и извозване на битовите отпадъци и искане за безлихвен кредит от 500 000 лв., с който да бъде осъществен проекта. През лятото на 2010 г. предприятието излезе с положително решение. С открита процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП) през пролетта на т.г. община Силистра избра трима доставчици и подписа с тях договори, като общата стойност на услугата определи реално размера на отпуснатия кредит. На 4 юли бе подписан договор между ПУДООС и община Силистра. В началото на тази седмица парите са преведени по сметката на общината.
Според договореностите до месец ноември в Силистра трябва да бъдат доставени 498 кофи тип „бобър”, 40 бр. 4-кубикови контейнери и 20 кошчета. Доставчиците са уведомени за полученото финансиране, откогато на практика стартират сроковете за изпълнение на договорите им с общината.
Разпределението на специализираните съдове за битови отпадъци ще стане след съгласуване на схемата с ПУДООС, обясни Галина Даскалова – началник на отдел „Оперативни програми и проекти” към дирекция „Устройство на територията” в община Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар