понеделник, 21 ноември 2011 г.

С тържествен водосвет днес бе осветена обновената 150 годишна църква в село Сребърна


Доростолският митрополит Амвросий, в съслужие със свещенници отслужи литургия и тържествен восдосвет за обновлението на 150 годишната православна църква „Св. Арахангел Михаил „ в село Сребърна. На тържественото освещаване присъстваха новият областен управител на Силистра Николай Димов и заместник областния управител Тодора Цонева и кметове от съседни села , както и десетки миряни.

Храмът в село Сребърна е построен само за 21 дни с доброволния труд на над 60 жители на селото и съседни села, съобщи кметът на Сребърна Георги Иванов.

Старата църква е била от плет и глина и затова при ремонтирането на покрива преди три години стените поддали. На общоселско събрание сребърци решили да построят нов храм и започнали да събират средства.Около 35 хил лв са събраните средства от дарения , а 50 хиляди лева е сткойността на получената финансова помощ от Дирекция „Вероизповедания” . С доброволния труд на отец Райчо са реставрирани и старите икони в църквата, които са от тревненската школа.В чест на днешния празник , камбанния звън на сто и петдесет годишната камбана на църквата , възвести благото дело в селото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар