понеделник, 21 ноември 2011 г.

Клуб „Ритъм” ще представи Силистра във втория сезон на тв-шоуто „Надиграй ме”


Клубът за любителски народни танци „Ритъм” към читалище „Св.св. Кирил и Методий” спечели надиграването на кастинга, организиран от БНТ „Свят”, БНТ 2 и община Силистра днес в големия общински салон.

На една сцена се изправиха три отбора от по 8 танцьори, ръководени от хореографите Симеон Симеонов, Стефан Станчев и Росен Атанасов. Всеки от клубовете показа артистичност, духовитост и технически умения в изпълнението на народни хора от Добруджа и от етнографска област по избор, под звуците на фолклорен оркестър. Допълнително настроение на шоуто придаде и емоционалната публика, напълнила почти целия салон на общината в предобедните часове.

Жури, председателствано от хореографа и ръководител на ансамбъл „Добруджа” Димитър Джамбазов, колегата му Чавдар Чанов от ансамбъл „Дуло” в град Дулово и журналистът от БТА Пеню Николов дадоха най-висока оценка на танцьорите от клуб „Ритъм” към читалище „Св.св. Кирил и Методий” с ръководител Росен Атанасов. Втори с равен резултат останаха мъжете и жените от клубовете на Симеон Симеонов и Стефан Станчев към читалище „Доростол”. Всички танцьори еднакво възторжено приеха успеха и възможността Силистра и талантливите й граждани да бъдат представени по този артистичен начин в националния и световен ефир. Операторът Георги Илиев и водещата Ивета Шилигарова, екипът на БНТ „Свят”, заснел надиграването и знакови места в града, изразиха възхитата си от типичната добруджанска сърдечност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар