сряда, 30 ноември 2011 г.

Малките общини –против петнайсет процентово съкращение на служители в общинските администрации


Петнайсет процентово съкращение на служители от общинските администрации ще влоши качеството на публичните услуги на населението и ще стане причина за сериозни разходи за обезщетения за неизползван отпуск. Това се казва в писмо на синдикалната организация на КНСБ в Алфатарската община на Силистренска област до Министерството на финансите, Националното сдружение на общините в Република България и Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и организации.

На общините са делегирани нови дейности и отговорности, които не са щатно обезпечени, а в Алфатарската община, която е от 30 щатни бройки, “няма допълнителна численост, финансирана със собствени средства", се казва в писмото. Подчертава се, че идеята за намаляване на служителите е изключително неприемлива за малките общини, тъй като и сега един служител съвместява няколко длъжности и се настоява да бъде преразгледана. С това искане служители от Алфатарската община се включват в днешния синдикален протест в столицата.

По данни на двата синдиката , в протеста участват синдикални членове и от други организации на КНСБ и КТ “Подкрепа” в Силистренско.

Припомняме , вчера представители на двата синдиката не дойдоха на заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество в Силистра и то бе отложено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар