сряда, 30 ноември 2011 г.

Общинския съвет в Силистра с двама заместник председатели и девет постоянни комисии.


Д-р Константин Попов от групата на ПП ГЕРБ и Драга Неделчева от новосформираната група в общински съвет „Бъдеще за Силистра „ , в която влизат общо петима общински съветници от ВМРО, Атака и ПДС , са двамата заместник председатели на местния законодателен орган , решиха днес общинските съветници.

31 съветници от общо 33-ма в общински съвет , гласуваха разпределението си в девет постоянни комисии , председателите на които са от ГЕРБ ,ВМРО и ПДС. Групата на „Гражданско единство” и на БСП отказа участие както в заместник председателските постове , така и в председателствата на комисиите.

Константин Стоилов от ГЕРБ бе избран за председател на Постоянната комисия за предотвратяване и установяване конфликт на интереси, а д-р Мария Димитрова пък оглави седемчленната временната комисия за промени в Правилника за организацията и дейността на Общински съвет.

На днешната сесия местните парламентаристи гласуваха и заплатите на кмета и председателя на общинския съвет , както и на кметовете на кметства. 1594 лв. е заплатата на д-р Юлиян Найденов , 797 лв. на д-р Мария Димитрова. Кметовете на Айдемир и Калипетрово получиха заплати от по 800 лв , а на останалите кметове заплатите са 650 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар