сряда, 16 ноември 2011 г.

БЪЛГАРИЯ - ДЕЛА И ДОКУМЕНТИ, ВТОРА/ПОСЛЕДНА/ ЧАСТ


Съдия Светослав Славов:Производството в Админстративен съд потвърди стабилитета на акта –избор на кмет на община Силистра

Това обяви днес след приключването на съдебното производство съдията по дело №246 в Админстративен съд Силистра, за касиране на местния вот - Светослав Славов.Той уточни че за първи път в практиката на съда, се прави подобен анализ и той е обоснован от широкия обществен интерес към делото. Съдия Славов изрази и нарочни адмирации към страните по делото за достойното им поведение с цел изясняване на истината.След три поредни заседания , днес делото за касиране на местния вот в Силистра бе прекратено , след като пълномощника на БСП , по чиято жалба бе заведено делото- адв. Димитър Генов , оттегли жалбата на партията и жалбата на Тихомир Борачев.

Адвокат Димитър Генов отбеляза , че в хода на делото и след преброяването на недействителните бюлетини са били потвърдени някои от нарушенията допуснати в секционните протоколи, но тези нарушения не влияят по никакъв начин на резултата от избора и затова той оттегли жалбата на социалистите и техния кандидат от първи тур Тихомир Борачев, а съдът прекрати производството по делото.

Адмирации страните получиха и от прокурора Румен Атанасов , който обаче не пропусна да акцентира пред медиите , че въпреки кратките срокове в които е приключило делото, то е и пример за това как се забавят дела в съда. Румен Атанасов визира, искането на адвокат Генов след края на вчерашното седем часово производство, съдът да заседава на следващия ден за да бъдат изслушани пледоариите на страните, въпреки факта, че съществени нарушения не бяха открити и делото можеше да бъде приключено още същия ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар