сряда, 7 декември 2011 г.

За еднодневна национална предупредителна стачка се обявяват 77.3 на сто от членовете на КНСБ в Силистренско


За еднодневна национална предупредителна стачка се обявяват 77.3 на сто от членовете на КНСБ в Силистренско.Това съобщи председателят на Регионалния съвет на КНСБ в Силистра Димитричка Пейкова след обобщаване на резултатите от допитването до синдикалните членове в Силистренска област за участие в протестни и стачни действия срещу повишаването на пенсионната възраст и премахването на допълнителното заплащане за трудов стаж. За отраслова стачка са се обявили 66 на сто, а за други форми на протест – 61 на сто от участвалите в допитването синдикални членове. Според Димитричка Пейкова част от синдикалните членове са предложили повече от една форма на протест. Членовете на КТ “Подкрепа” в Силистренско смятат, че трябва да има символични протестни действия, каза председателят на Регионалния синдикален съвет на конфедерацията Славянка Василева. Двете синдикални организации временно се оттеглиха от Областния съвет за тристранно сътрудничество.

Преди националния протест в края на миналия месец в столицата Регионалният съвет на КНСБ в Силистра разпространи декларация с призив работниците и служителите от Крайдунавска Добруджа да се присъединят към протестните действия на синдикатите.

В декларацията се настоява да бъде възстановен и социалният диалог в България .

“На можем да приемем силово отменяне на договорени трудови и осигурителни права, които са гарантирали до този момент сигурността на социалния мир”, се казва в документа, адресиран до министър-председателя, министъра на финансите и министъра на труда и социалната политика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар