понеделник, 12 декември 2011 г.

С подписка, богоровци искат друг кметски наместник


Близо четиридесет жители и живеещи в силистренското село Богорово са се включили в подписка с която се настоява , за кметски наместник на селото да бъде назначен Георги Иванов.

Това, съобщиха днес малцината жители на селото , явили се на предварително обявения протест пред кметството , за който има официално разрешение и от ОД на МВР.

Страстите в селото са разгорещени от близо месец, след като богоровци получават уверението на кмета д-р Юлиян Найденов, че те ще си изберат кметския наместник. На общоселско събрание са обявени три кандидатури –на бизнесмена Теодор Тодоров , Маринка Тодорова и бившия кметски наместник. Най-много гласове на събранието печели Теодор Тодоров -48 , следван от Маринка Тодорова със седем гласа и един глас за третия кандидат. С огромно разочарование обаче жителите на селото разбират , че общинския кмет назначава за кметски наместник Маринка Тодорова , след като става ясно , че Теодор Тодоров не може да заеме този пост. При създалата се ситуация , богоровци убеждават друг свой съселянин Георги Иванов да поеме управлението на селото, но се оказва , че това тяхно решение е закъсняло , тъй като с дата 12.12 т.г е издадена заповед на кмета д-р Найденов , с която за кметски наместник е назначена Маринка Тодорова. Тогава жителите решават да протестират ,защото се чувстват излъгани от кмета .

В съобщение до медиите , с което се дава гласност на подписаната заповед за назначаването на кметския наместник на Богорово, от общинска администрация изтъкват като мотиви за това решение проведените многократни срещи с жителите на населеното място и общоселско събрание, обсъжданите различни предложения за личност, която да оглави административното управление на Богорово, съобразно желанията и вижданията на местното население.Прави се уточнението, че назначението е и в резултат на получените разнородните предложения и липсата на обединяваща фигура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар