понеделник, 12 декември 2011 г.

ДЕНКА МИХАЙЛОВА: Ще търсим решение на проблема със сградата на Земеделски колеж


Заместник-кметът по хуманитарни дейности Денка Михайлова заяви пред абсолвентите на Висшето училище “Земеделски колеж”, че новото общинско ръководство ще търси решение на проблема със сградата на учебното заведение, която сега е смесена собственост (на ВУЗ-а и общината). Тя отправи принципна покана към ръководството за разговори с кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов и председателя на общинския съвет д-р Мария Димитрова по проблема.

Михайлова бе гост на тържественото изпращане на шестия випуск в силистренския филиал на училището. Тя пожела на младежите успешно кариерно развитие. В тържеството участваха ректорът от Пловдив доц. Димитър Димитров и заместник-областният управител на Силистра Тодора Цонева.

182-ма асолвенти от випуск 2008-2011 са завършили подготовката си в степен “професионален бакалавър” по специалностите “Аграрнаикономика”, “Икономика на туризма” и “Агротехнологии”. Средният им успех е Мн. добър - 4.82. По думите на доц. Димитров това е випускът с най-много отличници – 42-ма - с успех над 5.50. Осемдесет от завършващите веднага ще продължат образованието си в академично ниво на преобразуваното учебно заведение във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите с решение на правителството и парламента от 15 юли 2011 г.

Студентите поискаха от ректора съдействие да вземат следващите степени „Академичен бакалавър” и „Магистър” в базата в Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар