четвъртък, 8 декември 2011 г.

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СИЛИСТРА НИКОЛАЙ ДИМОВ Е ОФИЦИАЛНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕВЕРЕН ЦЕНТРАЛЕН РАЙОН В КОМИТЕТА ЗА НА



Областният управител на Силистра Николай Димов бе избран за официален представител на Съвета за регионално развитие на Северния централен район за планиране в Комитета за наблюдение на Оперативна програма (ОП) „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013. Това стана на заседание на Съвета, проведено на 7.12.2011 г. в гр. Русе. Комитетът за наблюдение е сформиран със заповед на министъра на труда и социалната политика. Представлява колективен орган, който следи за ефективността и качеството на изпълнението на оперативната програма.

Редовното 10-то заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район и на Регионалния координационен комитет към него, бе свикано от ротационния му председател – областния управител на Русе – инж. Стефко Бурджиев. Участие в него взеха представители на министерства, областните управители на Силистра, Велико Търново, Разград и Русе, заместник областния управител на област Габрово, представители на общините от областите в Северен централен район, на организациите на работодателите и на работниците и служителите на национално равнище.

С оглед настъпилите промени, след провеждане на местните избори, бе актуализиран съставът на Регионалния съвет за развитие на Северeн централен район и определени нови представители на общините, които да представляват съответната област в Съвета.

Определени бяха и нови представители на Регионалния съвет в комитетите за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка и оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС. Община Силистра ще има представителство (като зам. представител) в Комитета за наблюдение на ОП „Регионално развитие”, а представител на общините от област Силистра ще има представителство (като зам. представител) в Комитета за наблюдение на ОП „Околна среда”. На местно ниво, конкретните представители ще бъдат излъчени на предстоящото заседание на Областния съвет за регионално развитие, предвидено за този месец.

Няма коментари:

Публикуване на коментар