четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Зареждането на детски, учебни и социални заведения с горива е преполовено


Темпът на доставките на гориво за отопление в детските, учебните и социалните заведения се нормализира, съобщи секретарят на община Силистра Ростислав Павлов.

От началото на седмицата до днес са разпределени близо 80 хиляди литра гориво. От второстепенните разпоредители с общински бюджет са заявени като необходимост 210 хиляди литра, които ще бъдат доставени до потребителите в рамките на пет дни при благоприятна пътна обстановка.

Обичайният график на зареждане с горива за отопление е от 1-во до 10-то число всеки месец. Но заради усложнената зимна обстановка и затворените пътища, ритъмът бе нарушен. Заради поддържането на парните инсталации през дните на извънредна ваканция, няколко учебни заведения останаха с минимални количества, но до аварии в инсталациите не се е стигнало.

Пет от общинските училища самостоятелно се договарят с доставчици на горива за отопление, показва справка от дирекция „Обща администрация”. Това са основните училища в селата Калипетрово и Айдемир, Езиковата гимназия и СОУ „Никола Вапцаров” в Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар