петък, 12 февруари 2010 г.

Преприемат мерки за обезопасяване на водните обекти в областта

Във връзка с обилното топене на снеговете писма до кметовете на общините да предприемат мерки за обезопасяване на водните обекти, са изпратили вчера следобед от областна администрация в Силистра, съобщи заместник-областният управител Денка Михайлова.
Дадени са указания за почистване на речните корита и канализационните системи, обръща се внимание за техническата изправност на язовирните стени и съоръженията към тях, за предписаните контролни обеми на язовирите, за ограничаване на нерегламентирани дейности в заливаемите зони на язовирите в населените места. В Силистренска област има над 40 водоема, като 6 от тях се водят като потенциално опасни.
Временни прекъсвания на електрическия ток е имало в Кайнарджаннската община на Силистренска област през това денонощие, но електроснабдяването е възстановено, съобщиха от Областния съвет за сигурност в Силистра. Няма селища без електричество, водоснабдяване и телефонни връзки.
Пътищата са проходими. Заради мъглата има намалена видимост. Остава затворена за движение отсечката по пътя от Силистра за Добрич между селата Богорово и Кайнарджа. Обходният маршрут е през с.Войново, съобщиха от Областното пътно управление в Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар