сряда, 21 октомври 2009 г.

Детска полицейска академия

За четвърта поредна година Районното управление на МВР-Силистра организира Детска полицейска академия.
Инициативата се осъществява съвместно с общинския отдел „Образование” по проект „Хармония в общуването”, оперативна програма „Човешки ресурси”.Четири групи шестокласници от Силистра и по една в Алфатар, Калипетрово, Брадвари и Иширково ще преминат специално обучение през идните няколко месеца под ръководството на полицаи. За всички тях са осигурени работни тетрадки и химикалки с логото на Академията.
Децата ще се запознаят със структурата на МВР, правомощията и отговорностите на полицейските служители и спецификата в тяхната дейност. Ще научат повече за законосъобразното поведение, за огнестрелните оръжия, за наркотиците, за престъпленията и последствията от тях. Техни лектори ще бъдат инспектори от Детска педагогическа стая и служители в Охранителна и Пътна полиция. В програмата им са включени тренировки по бойно-приложни техники, стрелба с малокалибрено оръжие и патрулиране в съвместни екипи с полицейски служители. Всички деца, преминали успешно обучението си в Детската полицейска академия, ще получат дипломи от ОДМВР-Силистра.
В началото на ноември ще стартира учебната година в Детската полицейска академия и към Районните управления на МВР в Дулово и Тутракан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар