вторник, 20 октомври 2009 г.

Областият управител д-р Владимир Янков , свиква заседание на общинския съвет в Дулово.

Областият управител д-р Владимир Янков , свиква заседание на общинския съвет в Дулово.
Това съобщиха днес от пресцентъра на областна администрация. Повод за инициативата на губернатора и използването на възможността му да се вэъзползва от правомощията които му дава чл.23, ал.4, т.4 от ЗМСМА е състоянието на общинската болница в Дулово и липсата към днешна дата на информация от страна на ръководството на лечебното заведение и общината в Дулово за готовността на здравното заведение за работа при зимни условия.
Припомнями , ви че на заседание в края на миналата седмица на Реггионалния съвет по здравеопазване , областният управител д-р Янков изиска от ръководството на общината справка за състоянието на болницата и предложения за справяне със кризата. Към днешна дата обаче подобна информация не е постъпила , информират от областна администрация Силистра.
По време на посещението си в град Дулово , минстърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев обяви , че външен отидт влиза в Дуловската болница, която е с най-големи задължения от 107-те общински болници в страната. . По данни на министерството болницата е натрупала дългове от 4,5 милиона лева. Затворени са вече детското, хирургичното и едно вътрешно отделение. Според министър Нанев съдбата на лечебното заведение е в ръцете на общинския съвет.
Писмото за свикването на общиндския съвет в Дулово , в законоустановения срок е изпратено до председателя на Общински съвет Дулово – г-н Сезгин Галиб и и.д. кмет на Община Дулово – Алтан Чаушев

Няма коментари:

Публикуване на коментар