четвъртък, 29 октомври 2009 г.

Втори служител уличен във вмешателство в системата на партидите за местни данъци и такси

Втори служител на общинската данъчна служба в Силлистра е уличен във вмешателство в системата на партидите за местни данъци и такси в частта и за данък моторни превозни средства и данък сгради, съобщи Милен Пенчев , зам кмет „Финаси“ в община Силистра
Съзнателното вмешателство е ставало чрез собствена парола на служителя и чрез пароли на негови колеги. , като по този начин съзнателно и умишлено , 24 годишния служител Младен Антонов е правил корекции в налозите с цел лично облагодетелстване.
Измамата е установена благодарение на акуратното поведение на колеги на служителя , които са уведомили началника на общинската данъчна сружба Анчо Вълковски и зам кмета Милен Пенчев. Предотвратените щети са на стойност около 19 хилядилева , уточни Милен Пенчев. Към днешна дата партидите са коригирани с реалните стойности на налозите , бе категоричен финансистът. Според него случаят е аналогичен с установената преди месец дънъчна измама от друг служител на общинската данъчна служба.
Служителят е уволнен , а случаят е предаден в прокуратурата. В момента в общинска данъчна служба тече и инвентаризация на партидите, уточни Пенчев и увери , че след първи ноември такива измами няма да могат да бъдат правени , заради въвеждането на нова система.

Няма коментари:

Публикуване на коментар