понеделник, 30 ноември 2009 г.

Коледната елха на Силистра ще светне на 1 декември

Коледната елха на Силистра ще светне на 1 декември в 17:00 часа за радост на малки и големи, съобщиха от общинската дирекция по хуманитарни дейности.
Както е традицията, кметът на общината Иво Андонов и двама негови помощници ще „запалят” светлинните гирлянди на голямата елха на сцената, заедно с нея ще светне и цялата украса в центъра. Сред атракциите тази година е приказния кът „На гости на Дядо Коледа”, построен в градината пред Регионална библиотека „Партений Павлович”. Това е големият подарък на общината за децата на Силистра и техните приятели.
За тържеството е подготвена забавна, музикална програма с участието на детски формации за модерен балет, спортни танци, брейк и добруджански ритми.
За първи път през целия месец декември Силистра ще бъде домакин на изложение на вина от производители и дистрибутори от цялата страна.
С площадното тържество „Около елхата” и с „Винария 2009” в Силистренската община започват проявите, посветени на Коледа и Нова година. Те ще завършват с новогодишна наздравица в първите минути на новата 2010 година също на площада.

Няма коментари:

Публикуване на коментар