понеделник, 2 ноември 2009 г.

Тутраканската община ще бъде водещ партньор на две общини за кандидатстване по мярката за развитие на рибарските области

Тутраканската община ще работи като водещ партньор на две общини – Главиница и Сливо поле - за кандидатстване по мярката за развитие на рибарските области по Оперативната програма за развитие на сектор «Рибарство».
Това съобщи ръководителят на силистренското представителство на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Любен Любенов.
Решението е взето на среща на кметовете на трите общини и ще бъде обсъдено в общинските съвети, уточни Любенов.
До 30 ноември трябва да се подадат декларации до управителния орган на програмата.
Общата сума, която Европейският фонд за рибарство отпуска само за една рибарска област, е близо 4 милиона евро, каза Любен Любенов.
Рибарската група е форма на местно публично-частно партньорство. Работи като сдружение с нестопанска цел. Задължително е участието на общини от територията на съответната рибарска група.
Целта е по този начин да се осигури устойчиво развитие на рибарските области.
В района агенцията по рибарство и аквакултури контролира около 80 километра по българскиябряг на Дунав и над 60 микроязовира. Контролират се и 2 рибни борси в Тутракан, 3 специализирани магазини в Силистра и предлагащите рибни ястия заведения за обществено хранене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар