четвъртък, 15 април 2010 г.

СИЛИСТРА СТАВА МЛАДЕЖКА ПАРЛАМЕНТАРНА СТОЛИЦА ЗА 3 ДНИ

Силистра ще бъде домакин на Х Национална пролетна сесия на детските и младежки парламенти в България от днес до 17 април.
Това съобщи Даяна Маринова – председател на Ученическия парламент (УП) в Силистра.
„Младите говорят” е обединяващата тема на заседанията. През първия пленарен ден ще бъдат определени целите на организацията за 2010 година. За втория ден е предвиден акцент върху съвместната работа на медиите и младежките организации в преодоляване на проблемите на децата и младите хора. Вечерта от 19.00 часа домакините от Силистра организират традиционния си благотворителен концерт под мотото „Слънцето грее за всички ни” в салона на Драматичния театър „Сава Доброплодни”. Този път събраните средства ще бъдат в помощ на единайсетокласника от Икономическата гимназия Георги Василев, който има заболяване на кръвта.
В рамките на събитието ще се обсъдят още възможностите за реализация на младежите в България, както и потребността от изграждане на Национален младежки форум и реалното му въвличане в обществения и икономически живот на страната.
Десетата национална пролетна сесия на детските и младежки парламенти в България ще започне работата си днес 15 април от 14.30 часа в залата на кукления театър, през следващите дни ще продължи в залата на Центъра за работа с деца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар