понеделник, 19 април 2010 г.

В Силистра стартира програмата “Научи се да плуваш”

Тя ще се реализира за пета поредна година в град Силистра. Изпълнител на проекта е Плувен клуб “Спирала” гр. Силистра с партньори - РИ на МОМН – Силистра, Община Силистра, УСШ – Силистра, училищата, участващи в обучението, средствата за масова информация. Финансирането на проекта в размер на 10 850 лв. се осигурява от МФВС. До момента това е най-голямата сума на одобрен проект на спортен клуб от област Силистра по програми на МФВС.
Проектът обхваща училищата - ОУ “Св.Св. Кирил и Методий”, ОУ “Отец Паисий” и СОУ “Н.Й.Вапцаров”. Обучението ще се осъществи от трима квалифицирани спортни специалисти по плуване с деца на възраст 7-11 години /І-V клас през учебната 2009/2010 г./, желаещи да участват в програмата. Проектът ще се реализира за периода 19 април – 16 юли 2010 г.
120 деца, сформирани в 8 групи ще посещават заниманията в Покрит плувен басейн гр. Силистра по предварително изготвена програма за часовите посещения и начин на придвижване. С всяка една група ще се провеждат от 3 до 4 занимания седмично, от 21 до 24 занятия на група. Общо за периода се предвиждат 185 организирани занимания по плуване, с продължителност 1 астрономически час на едно занимание. Групите ще бъдат придружавани от учители, работещи в съответното училище.
В края на заниманията ще бъдат проведени демонстрации и заключителен тест. На всички деца ще бъдат връчени удостоверения за завършено обучение, осигурени от МФВС и Плувен клуб “Спирала”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар