понеделник, 19 април 2010 г.

НОВА АЛЕЯ ЩЕ СВЪРЗВА ПАЗАРА И ПАРКА - РЕШИХА ЗАЕДНО УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПМГ И ОБЩИНАТА

Да бъде изградена нова алея между Природо-математическата гимназия „Св. Климент Охридски” и филиала на Целодневна детска градина „Роза” е компромисното решение, до което стигнаха в двучасовите преговори в края на миналата седмица ученическите парламентьори и общинското ръководство, представлявано от заместник-кмета по устройство на територията инж. Веселин Андреев.
Срещата бе определена в сряда, когато ученици от различни класове на гимназия се вдигнаха на спонтанен протест пред общината срещу затварянето на входа към училището от страна на пазара. Тогава парламентарна група от абитуриентите се договори със заместник-кмета за отсрочка от два дни, през които да бъде намерено решение на проблема. Затварянето на втория вход на двора на училището се е наложило заради предписание на Комисията по хазарта, че разстоянието от там до най-близкото хазартно заведение е по-малко от записаните в закона 300 метра.
Решението за съвсем новата алея е дошло след двучасови дебати с участието на общински експерти, учениците, ръководството на училището и представител на Училищното настоятелство. Заместник-кметът Андреев пое ангажимент до 4 месеца алеята да бъде факт. Времето е необходимо заради процедурите по промени в регулацията и по възлагане и изпълнение. Алеята ще бъде озеленена, осветена, с пейки и кошчета за отпадъци. По думите му финансирането ще бъде осигурено от собствениците на хазартните заведения.
В края на срещата училищните парламентьори заявиха: „Съгласихме се и сме доволни. Проблемът е, че ни се променят навиците. Но това е най-удачното решение. Там ще се промени и ще стане хубаво”.
Междувременно областният управител д-р Владимир Янков се е самосезирал по случая от медиите, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Той е поискал писмени становища от противопожарната служба, инспектората по образование и директорката на училището по темата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар